vrijdag 2 maart 2012

Life on an airplane

Vandaag doen we weer de moeder van alle vliegtuigreizen om weer thuis te geraken.
Niet minder dan 4 vluchten en meer dan 30 uur gaan we er voor nodig hebben.

Eigenlijk hou ik wel van heel het vlieg- en luchthavengebeuren, al zal ik er straks na een uur of 10 vliegen misschien al wel anders over denken.
Vliegtuigen en luchthavens zijn een fascinerende wereld, met eigen regels en eigenaardigheden.
We beginnen in Christchurch New Zealand. De eerste vlucht gaat naar Sydney. We vliegen immers met Qantas, dus moeten we wel ergens Australie aandoen. Het is maar een korte vlucht van een dikke 3 uur, en de grootte van het vliegtuig is dus navenant : een boeing 737. Wel een heel recent toestel, te merken aan de blauwe ledverlichting en het knappe touchscreen voor het Q-entertainmentsystem.
Een eerste vliegtuigmaaltijd, stirfried beef with rice sir?  ok.
De vlucht is net lang genoeg om een filmpje mee te pikken.
Uit de reeks nieuwe releases kies ik The descendants met George Clooney. Het lijkt wel moeilijk een prent te vinden waar hij niet in meespeelt.
Na 3 en half uur relatieve rust is het plots stressen. Door ferme tegenwind zijn we 20 minuten later. Onze connectietijd van een uur wordt zo wel heel kort. Op een drafje doen we gangways, halls en meer van die lange gangen waar ze in luchthavens een patent op hebben. Als we staan aan te schuiven bij de security is de volgende vlucht al aan het boarden. Als de bagage hier nog mee is dan eet ik straks mn schoen op.
De volgende vlucht: met een 747 naar Singapore. Normaal behoort vliegen met een jumbo jet indrukwekkend te zijn maar straks wacht een A380.
Wel aangenaam is zo'n 3 cm meer beenruimte, en da's voor mij een heel verschil.
Volgende maaltijd. Lamb italian style.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten