zondag 21 mei 2023

Dag 1 - Hoek van Holland - Maasland

De eerste van zeven stapdagen tijdens deze Gr5-tocht begint al prima met een heerlijk zonnetje en een lekker ontbijt. 
Na het uitchecken vertrekken we voor 21 km door het Nederlandse landschap. De eerste kilometers lopen door het binnenland en zijn verrassend groen. Het is duidelijk dat de route alle groene plekjes rond Hoek van Holland aandoet, alvorens richting haven te trekken. We zien veel bunkers tussen het gebladerte, ongetwijfeld overblijfselen van de Atlantikwal uit de tweede wereldoorlog. 
Tegen de middag komen we aan de nieuwe waterweg, met zijn indrukwekkende waterkering. De route loopt nu kilometers kaarsrecht over een jaagpad. Vermits het een zonnige zaterdag is, krioelt het er van de recreatieve fietsers, en het iets te smalle pad maakt dat we constant achter elkaar moeten lopen om niet van onze sokken gereden te worden. Niet echt ontspannend. Het betert enigszins als we terug van het water weg gaan om via een boog naar Maasland te gaan, maar ook hier via een fietspad. 
Tot we plots de wei induiken en over een paadje van 1 steen breed langs grachten en bruggetjes door de weilanden laveren. Het wordt zelfs even spannend als een groep jonge stieren post heeft gevat langs het bruggetje waar we over moeten. Maar na korte stand off kunnen we weer verder.

Net voor we onze b&b wordt de lokroep van een terrasje ons nog te sterk, en laten we het ons smaken. 
Al bij al een geslaagde dag, ondanks de niet altijd spectaculaire route maar met weeral mooi weer. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten