zaterdag 20 mei 2023

GR5 - Nederland

Het moment is aangebroken om nog een hoofdstuk toe te voegen aan het GR5-avontuur dat nu al een paar jaar in m'n hoofd zit. 
Deze keer gaat het van het begin van de route in Hoek Van Holland tot in Bergen op Zoom, zo'n 133 km. 
Het is de eerste keer dat Marleen mee gaat op een meerdaagse GR-tocht dus ik ben benieuwd hoe leuk ze het gaat vinden (of misschien helemaal niet). 
Het stuk vanaf Bergen op Zoom tot in Zoersel hebben we de afgelopen 2 jaar al samen gedaan in dagetappes, maar nu doen we dus het Nederlandse gedeelte in een keer.

We vertrekken voor deze reis gewoon met onze rugzak van onze voordeur en ook dat is een primeur. 
Per trein gaat het naar Rotterdam. Omdat we pas morgen beginnen te wandelen hebben we vandaag heel de dag om de toerist uit te hangen. En dat doen we dan ook met overgave. Na anderhalf uur Rotterdam hebben we al 6 soorten kroket geproefd, een broodje haring gegeten, 2 keer bewelmd geweest door wietrook en een keer gratis condooms aangeboden gekregen 😊. Rare jongens die hollanders!
Rotterdam is best een interessante stad. Na een aangename wandeling nemen we de metro naar Hoek van Holland. 
Na het inchecken hebben we nog even tijd voor een Gr5-ritueel, nl. Een flesje zeewater vullen om dat dan ooit in Nice in de Middellandse zee te gieten.
Het avondeten in het hotel is bovendien boven verwachting en samen met het prachtige weer maakt dat we ons geen beter begin van de vakantie hadden kunnen dromen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten