dinsdag 16 februari 2016

Vamos a Paragonia !

Zaterdag is het dan eindelijk zo ver. De langverwachte reis naar Zuid-Amerika waar we al zo lang naar uitgekeken hebben, kan dan van start gaan.
Met wat puzzelwerk en planning zijn we er in geslaagd om 2 bestemmingen die we graag zouden doen te combineren in één reis. Die bestemmingen zijn Patagonië en Paraguay, dus hebben we onze reis maar Paragonia gedoopt.
Patagonië is geen land maar een regio die zich uitstrekt over zowel Chili als Argentinië. Het is eigenlijk de uiterste zuidpunt van het Zuid-Amerikaanse continent, en de plek die het dichtste bij Antarctica ligt. Dat is natuurlijk het vreemde aan reizen naar de andere helft van onze aardbol : de normale associatie die wij noorderlingen hebben met het Zuiden = warm, dat is ginder dus precies omgekeerd. Hoe verder we daar naar het Zuiden gaan, hoe kouder het zal worden, tot en met gletsjers en ijsbergen toe.  Ook de seizoenen zijn er omgekeerd. We zullen daar aankomen op het einde van de zomer. Hopelijk al na de drukste periode, maar toch nog met mooi weer.
Patagonië is echter voor het tweede deel van onze reis. Eerst gaan we richting Paraguay, en dat doen we via een korte city-trip stop in Buenos Aires.
Zaterdag vliegen we dus via Madrid naar de Argentijnse hoofdstad. We vliegen met Air Europa. Ons totaal onbekend, maar de kandidaten van De Mol vliegen er ook mee, dus zo slecht zal het wel niet zijn zeker ...
We hebben alle logies via het internet geboekt, en zijn zoals gewoonlijk zo veel mogelijk gegaan voor B&B's of kleinschalige hotelletjes. Zo ook in Buenos Aires, waar onze B&B al gemeld heeft dat we zondagochten na onze vlucht al onmiddellijk welkom zijn op onze kamer. Leuke attentie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten