vrijdag 26 februari 2016

Vandaag gaan we op missie

Hier in de hele wijde omgeving zijn er in de 17de eeuw door de Jezuïeten verschillende katholieke missies gebouwd. Die zijn destijds verlaten maar sommige van de ruïnes zijn goed bewaard gebleven. Twee ervan, Trinidad en Jesus liggen in de buurt, en die gaan we vandaag bezoeken. Al vroeg gaan we op pad. De sites zijn heel verzorgd, en door het vroege uur zijn ze ook bijna helemaal verlaten. We krijgen een goed beeld over de geschiedenis en de grootte van de nederzettingen. Over het verhaal rond de missies is ook een bekende film gemaakt : "The Mission" , en die is hier opgenomen.
Na de siesta trekken we naar Encarnación, de tweede grootste stad van Paraguay, op de grens met Argentinië. Hier hebben ze een paar jaar geleden een grote Costanera gebouwd. Dat is een wandeldijk, compleet met aangelegd strand, strandbars, go-carts, beach volleybal en ga zo maar door. Omdat Paraguay geen kustlijn heeft is dit duidelijk hét alternatief voor kusttoerisme. Alleen is hier het water dus geen zee maar de enorme Paraná rivier met aan de overkant Posadas in Argentinië.
's avonds stoppen we nog even aan de bancontact om effe 1.5 miljoen (!!!)  uit de muur te halen. We voelen ons eventjes miljonair, al is het maar in Guarani.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten