zondag 6 maart 2016

Torres del Paine - W-trekking

Na 2 dagen in Punta Arenas, wat ons zuidelijkste punt van de reis (en het zuidelijkste waar we ooit geweest zijn) was, zijn we weer op weg naar onze volgende bestemming. Dat is Puerto Natales, een paar honderd kilometer naar het noorden en de uitvalsbasis voor wandelingen in Torres del Paine national park.
Hoewel heel onze reis al een grote belevenis is geweest, zou dit toch het orgelpunt van ons Patagonisch avontuur moeten worden. Morgen beginnen we immers aan de wereldberoemde W-trekking van Torres del Paine. 5 dagen zullen we van berghut naar berghut trekken om deze uitzonderlijke natuurpracht te kunnen aanschouwen. Symbool van Torres del Paine zijn de iconische 3 torres, 3 granieten rotsformaties die boven de bergen uittorenen en op menig cover van reisgidsen prijken. Het is ook de allereerste keer dat Marleen en ik samen op meerdaagse rekking gaan. We zullen wel zo licht mogelijk bepakt zijn omdat we zoals gezegd in berghutten gaan slapen en daar ook vol pension zullen krijgen + beddengoed of slaapzak. Hierdoor kunnen we onze rugzak beperken tot reservekledij, regenpak, drank en lunch + powerfood voor onderweg. Oh ja, en fotomateriaal natuurlijk. De reservaties voor de hutten hebben we al van juli vorig jaar omdat de plaatsen zo beperkt en gewild zijn.
Omdat het park zo afgelegen is (160 km van het dichtstbijzijnde dorp) is er zelfs geen gsm-ontvangst en ook geen elektriciteit in de hutten. Het zal dus een kleine week radiostilte zijn.

1 opmerking:

  1. Veel plezier en godspeed op jullie meerdaagse trektocht! We zijn jaloers!

    groetjes,
    Tom, Karlijn, Sander & William

    BeantwoordenVerwijderen