woensdag 16 maart 2016

Perito Moreno Glacier

Onze laatste volledige dag in Patagonië is aangebroken. Morgenavond zullen we het vliegtuig nemen naar Buenos Aires, om van daaruit naar Europa te vliegen.
Vandaag hebben we echter nog mooie plannen : de Perito Moreno Gletsjer, een van de beroemdste gletsjers van het land, en misschien wel van de wereld. Niet zozeer omdat het de grootste is - hij is natuurlijk wel heel groot - maar omdat de 70 meter hoge muren van ijs eindigen in het gletsjermeer, vlakbij een landtong die relatief makkelijk bereikbaar en dus te bezichtigen is.
We worden na het ontbijt opgehaald aan ons logies, voor een busrit van anderhalf uur. Onderweg vertelt onze gids Carolina over de omgeving en over de gletsjers, hetgeen best interessant is. Als we na het betalen van het inkomgeld voor het nationaal park onderweg, de eerste glimpsen opvangen van de gletsjer is het ooh en aah door de hele bus. Niet alleen voor de gletsjer zelf, want die is nog zo'n 8 km ver, maar voor het hele landschap, want naast de gletsjer is ook nog eens een prototype van een fotogenieke berg neergepoot. Ook ik kan niet wachten tot we gestopt zijn voor een fotostop.
De optionele boottocht van een uur op het gletsjermeer besluiten we niet te doen omdat we die in Torres del Paine al gedaan hebben. In de plaats daarvan hebben we wat meer tijd om via de "passerelles" - metalen loopbruggen die over een paar kilometer tot vlakbij de gletsjer lopen - de gletsjer in al zijn glorie te bewonderen en een "paar" foto's te nemen. Het blijft een adembenemend zicht.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten