woensdag 29 februari 2012

Christchurch


Het zit er op. Deze nacht niet zo heel goed geslapen omdat het was serieus was beginnen regenen, en vermits onze camper onder een boom geparkeerd stond, vertaalde zich dat in een onregelmatig pokkerdepokkerdepok van dikke druppels op ons dak. Het was ook flink koud geworden vannacht. Hoe koud wel werd duidelijk toen we vanmorgen eens over het meer keken : Alle toppen waren met sneew bedekt ! En dit terwijl er gisterenavond in het zonnetje nog nergens sneeuw te bekennen was.
Na het ontbijt de laatste 220 km afgelegd naar Christchurch, en dan onze camper met pijn in het hart binnengeleverd Dat verliep allemaal supervlot. Ze regelden ook nog een shuttlebus die ons aan ons hotel in het centrum afgezet heeft.
Christchurch is duidelijk nog lang niet hersteld van de aardbevingen van het laatste jaar. Tijdens de rit met de shuttlebus was het al duidelijk dat er nog vele gebouwen beschadigd waren, en aan de receptie vroeg men ons dan : "Je weet waar de red zone is ?". Wij : "De watte ?" (maar dan in het engels). Toen duidde de mevrouw aan de balie op een stadsplannetje een zone aan, waar je helemaal niet mag komen omdat er daar nog gebouwen worden afgebroken en dergelijke, en die zone omvat zowat de hele echte kern met winkel- en uitgaansstraten. Ons hotel ligt daar net buiten. Onze opties om te gaan eten zijn een pub, en nog een ander restaurantje een beetje verder, ..en that's it ! Terwijl dit de tweede grootste stad van het land is. Toch wel confronterend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten