maandag 13 februari 2012

Tongariro Alpine Crossing


Onze Nieuwzeeland-reis is natuurlijk één groot hoogtepunt, maar gedurende heel onze reis zijn er toch een paar uitschieters gepland waar we in het bijzonder naar uitkijken. De eerste hiervan is de Tongariro Alpine Crossing. Dit is de meest beroemde ééndags-trekking van Nieuw Zeeland, en naar het schijnt één van de mooiste wandelingen ter wereld. Het is geen lichtzinnige onderneming : Een afstand van rond de 18 km, met zo'n 800 m stijgen en meer dan 1100 meter dalen. De route loopt langs (en over) 3 vulkanen, waarvan de mooiste gestalte heeft gegeven aan Mount Doom in de Lord of the rings films.
Om dit avontuur met het nodige comfort en stijl te kunnen doen (soft, ik weet het ;-), hebben we een package geboekt in het Adventure Motel in het National Park village. We zijn hier bij aankomst hartelijk ontvangen en werden direct gebrieft over de route, wat zeker meet te nemen, welke kledij en schoeisel vereist was e.d.
Zij zullen ons ook transporteren naar het begin van de route, en ons 's avonds aan de andere kant weer komen ophalen.
De enige mogelijke spelbreker is het weer. Na de eerste week van stralende zon, heeft het vandaag voor de eerste keer geregend tijdens de dag, en ook voor morgen tijdens de crossing wordt vooral tijdens de namiddag regen verwacht (en dus verminderd zicht...).
Daarom zijn we daarnet verwittigd dat we al om 7u naar de berg vertrekken om de regen zo veel mogelijk voor te zijn.
Door de regen deze morgen hebben we wel de kans gekregen om onze regenkledij eens te testen. Veel testen was er niet aan want na 10 minuten hield het al ongeveer op. We hebben toch wel wat materiaal bij dat we eigenlijk vooral (en misschien zels alleen) voor deze wandeling hebben meegebracht. Meer bepaald onze zware bergschoenen, waterdichte broek, handschoenen, muts, ...
Nu maar hopen dat het weer morgen wat wil meewerken, dat we heelhuids over de berg geraken, en dat we hem ook eens te zien krijgen !
Om al in de stemming te geraken zijn we daarstraks naar een beroemde rots gaan kijken die het decor gevormd heeft voor de eerste scene waar gollem ten tonele is verschenen. Om daar te geraken moesten we de berg oprijden naar een skistation op 1600 m hoogte. Het was ongelooflijk om te zien hoe het landschap op heel korte tijd veranderde naar een maanlandschap.
Terwijl we de vorige dagen nog lieflijke Hobitton-landschappen tegen kwamen, zou je nu kunnen stellen dat we morgen Mordor binnen trekken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten