woensdag 8 februari 2012

Take off in Auckland

Kia ora!
Onze eerste nacht op Nieuw-Zeelandse bodem is zeer goed geweest: we hebben beiden zaalig geslapen in het goede bed, bijna niet wakker geworden en op redelijk uur (7u) wakker geworden en na nog wat soezen toch maar opgestaan...de zonnestralen achter het gordijn riepen ons naar buiten.
Het ontbijt dat we avond voordien hadden ontvangen was niet echt hoogstaand (de muffin kon zelfs Rudy niet bekoren), maar kom, we hadden toch wel de nodige vitamientjes en koffie binnen om een wandeling te maken door Auckland City.  Wat ons direct opvalt: buiten het CBD lijkt het helemaal niet op een grootstad. Overal brede lanen, huizen in open bebouwing met tuintjes, bomen, etc.  We wandelden langs Albert Park, Auckland Domain, het museum om zo tot aan Mt Eden een fantastisch uitzicht over de stad te krijgen.  Het is duidelijk dat dit vulkanisch gebied is: er is hier geen enkele straat vlak.  Het is hier stijgen en dalen: een goede voorbereiding op wat er ons de komende weken nog te wachten staat.
Nog wat proviand ingeslagen voor morgen en dan een verkwikkende douche in het logies.  Jawel, het is gebeurd: Rudy is al op de eerste dag een kreeftje...te laat ingesmeerd, ja ja, 8-)
Vanavond redelijk lang rondgelopen om een leuk restaurantje te vinden.  Veel fast food en take-away. Uiteindelijk dan beslist om de culinaire ervaringen van de vorige reis over te doen en in een Japanse brasserie ons tegoed gedaan aan sushi en Donburi (met een Japans biertje en sake natuurlijk).
Het enige wat ons tot nu toe tegenvalt is de hoge prijs voor de alcohol: onder de 7 NZD geen glas wijn of een pintje bier en zelfs in de supermarkt is het minstens NZD 12 voor 6 flesjes lokaal bier (€ 8).  Voor die prijs kopen we bij ons een volledige bak Maes. Duvel, Maredsous, Chimay, La Chouffe, ...het staat hier ook allemaal, maar ja aan astronomische bedragen.  Dat wordt dus eventjes afkicken ;-) ;-)
Onze dag zit er vandaag al op (het is nu al half elf 's avonds) terwijl het thuis daar nog maar voormiddag is.  Wij gaan een hopelijk even goede nacht tegemoet en willen morgen uitgerust zijn om het volgende avontuur aan te vatten: onze huurauto oppikken en dan langs de mooie kust rijden tot in Hahei (én jawel, met een auto met het stuur aan de rechterkant en dan links rijden...duimen maar dat dat goed gaat aflopen).
Slaapwel!
Hei kona!
R & M

Geen opmerkingen:

Een reactie posten