donderdag 16 februari 2012

Het Zuidereiland


Morgen begint dus het tweede grote deel van onze reis, en maken we de grote oversteek naar het Zuider-Eiland. Om zeven uur morgenvroeg zal een taxi ons oppikken (althans dat hopen we toch), en dan vertrekken we met de InterIslander ferry voor een 3 uur urende boottocht van wat algemeen beschouwd wordt als een van de mooiste ferry-overtochten ter wereld, de Cook-straight.
Dan wordt het avontuur zo mogelijk nog groter, want vanaf dan gaan we 2 weken rondtrekken met een Camper. Ik heb de voorbije dagen al een paar keer geslikt als ik zo'n dingen op de parking zag staan. Het idee om er vanaf morgen zelf mee te gaan rijden, met het stuur aan de verkeerde kant, en dat voor naar schatting 2000 km, het zal wat worden...
Die camper betekent ook dat we waarschijnlijk geen toegang meer zullen hebben tot het internet, en de verslagen zullen dus niet meer zo frequent volgen als nu het geval was, maar we zullen wel proberen om hier en daar een hotspot of internetcafé te vinden, al was het maar om het weerbericht eens te checken ;-)
Er zal nochtans genoeg zijn om over te schrijven.
Overmorgen al volgt onze tweede grote sportieve uitdaging van de reis : Een 2-daagse Zeekayak- en wandeltocht door het Abel Tasman National Park. De eerste dag zullen we onder begeleiding een toch maken met zeekayaks. 's avonds zullen we dan overnachten op een catamaran, om dan de volgende dag te voet door het nationaal park terug te keren. Die wandelroute is trouwens een deel van een Great Walk, net zoals de Tongariro Alpine Crossing.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten