vrijdag 10 februari 2012

Coromandel en Rotorua

9/2/12
Na een eerste kennismaking met Nieuw Zeeland in Auckland hebben we onze auto opgehaald om aan de echte "journey" te beginnen. 
Eerste stop op onze route is de Coromandel peninsula. 
We rijden via de "pacific coast highway", een soort van aangeduide scenic route langs de kust. Van highway is echter weinig sprake, want het is meer een kronkelende bergweg. We komen niet echt snel vooruit, maar mooi is het wel. 
Iets na 2 uur in de namiddag komen we aan bij ons logies in Hahei, de Cathedral Cove B&B. We worden ongelooflijk hartelijk ontvangen door Pat, de eigenaar, en hij wijst ons de weg in zijn fantastische huis. De kamer is gewoon perfect, het weer is stralend, we hebben er helemaal zin in. 
We schieten in onze meest zomers kleren die we bij hebben, en we trekken naar het strand. Niet om zomaar te zonnen, nee, eerst doen we nog een wandeling van een dik uur naar Cathedral Cove. Dat is een ietwat afgelegen strand met hele mooie rotsformaties. Heel paradijselijk, maar echt alleen zijn we niet. Dat mag de pret natuurlijk niet bederven, en ik waag me aan een verfrissende plons in het azuurblauwe water. 


10/2/12
Na een fantastisch lekker ontbijt met roerei, aardappelen en spek en een laatste hartelijke babbel met Rachel en Pat nemen we met spijt in het hart afscheid van deze fantastische B&B. Het is nu al duidelijk dat dit logies nog moeilijk te kloppen zal zijn. 
We zetten koers naar Rotorua, een van de meest gekende toeristische plaatsen van het noordereiland. Eerst stoppen we nog even aan Hot water beach, waar bij laag tij het hete bronwater zomaar uit het zand naar boven borrelt, zodat het daar de nationale sport is om je eigen hot spa pool uit te graven. Het is echter hoogtij, dus zijn er enkel een paar surfers. Het weer is echter weer optimaal, en we zijn helemaal ingesmeerd, dus blijven we even genieten op het strand. 


De weg naar Rotorua kronkelt harder dan een zatte slang, en we komen maar heel traag vooruit. De vele "roadworks" doen er ook geen goed aan, en we beslissen om een tussenwandeling die we nog gepland hadden maar af te lassen. Gelukkig wordt het landschap na een tijdje vlakker, en de weg dus rechter, zodat we toch nog rond half zes in Rotorua arriveren. Dit is echt wel terug een stad, en een die bijna uitsluitend leeft van het toerisme. Grote trekpleisters hier zijn de Maori-cultuur en de geo-thermische aktiviteit.
Onze B&B is heel goed gelegen, en zeker ok. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten