donderdag 16 februari 2012

Wellington

Sinds gisteren zijn we aangekomen in Wellington, de hoofdstad van Nieuw Zeeland.
Hoewel het verkeer hier nog altijd rustiger is dan eender welke grote stad bij ons, was het toch even wennen en zelfs een beetje stressen met al dat linksrijden en al...
We hebben onze huurauto terug afgegeven bij Hertz. Dat was vreemd, het leek of we hem nog maar pas hadden, maar het was ondertussen toch al 7 dagen. We hebben er in totaal iets meer dan 1000 km mee afgelegd.
Vandaag hebben we echt de city-trip toerist uitgehangen. In de voormiddag zijn we naar het Te Papa - museum geweest. Dat is het nationaal museum hier, over alles wat met Nieuw Zeeland te maken heeft. Heel modern, zeer mooi, en gratis bovendien.
In de namiddag hebben we de cable car genomen, en dan langs de botanische tuinen en het parlement door de winkelstraten terug naar het hotel gewandeld.
Gisterenavond waren we voor het eten in een Ierse pub beland. Voor vanavond hadden we gisteren een klein Italiaans restaurantje gezien vlakbij, zodat we het niet te ver moesten zoeken, en nog tijd genoeg zouden over hebben om in te pakken en een beetje gebruik te maken van onze laatste avond met internet. Bleek dat daar volledig vol te zitten, en niet alleen daar. Voor een of andere reden bleek half Wellington vandaag op restaurant te willen gaan ! Gelukkig hebben we nog iets gevonden ... in een Ierse pub ..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten