zondag 26 februari 2012

Milford Sound dag 2 : Hidden Falls

Dag 2 langs de Milford road. Het heeft vannacht flink geregend, maar dat is dus bijna vanzelfsprekend hier blijkbaar. Als we opstaan miezert het nog een klein beetje. Na het ontbijt rijden we terug de Milford road op. Het is nog vroeg, en er is nog geen kat op de baan. De meeste toeristen en de toerbussen uit Te Anau en Queenstown zijn nog lang niet hier, wat maakt dat we moederziel alleen voor de ingang van de Homer tunnel staan te wachten tot het licht groen wordt. Na een eindje slaan we ongeveer de weinige zijwegen in, die er langs de route zijn. Het is de weg naar de start van de Hollyford track. De weg is onverhard, en 18 km lang.
Halverwege komen we voorbij een Hollyford camp, ook wel camp Gunn genoemd. Dat lijkt ons wel een leuke plek om straks te overnachten.
Als we aan het einde van de weg komen blijken er toch al een aantal auto's te staan. Onze camper is ongelooflijk smerig van de modder op de natte onverharde weg.
De Hollyford track is ook weer een great walk, die je alleen kunt doen als je transport regelt met een watervliegtuig op het einde. Zo ruig gaan wij het niet maken. Wij gaan tot hidden falls, zo'n 9 km verderop, om dan langs dezelfde route terug te keren. Het pad is weer super aangelegd, de natuur wondermooi, en met onze goeie regenkledij merken we zelfs niet dat het nog lichtjes regent.
Rond de middag komen we aan de hidden falls aan. Het is een spectaculair schouwspel, dat echter moeilijk te fotograferen valt omdat alles in een mum van tijd kleddernat is.
Na de wandeling checken we in bij het Hollyford camp. Het is een rare maar heel charmante plek. Er is enkel stroom van 6 tot 10 's avonds via een generator. Er is geen stroom op de campsites, de douches worden via een houtvuur verwarmd, maar het uitzicht is fantastisch, het weer is helemaal opgeklaard, en we kunnen aperitieven op het gazonnetje voor onze camper. Een perfect einde van een mooie dag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten