maandag 20 februari 2012

Verdere verkenning naar het zuiden - 20 feb 2012

Na de nacht op de boot was het weer tijd om in onze camper te pitten. Weeral heel goed geslapen, wat wil je dan ook met zo’n riant bed daarin? Rond 7.00 u begint het eerste gestommel op de camp site, wij verbouwen onze slaapkamer om naar eetkamer, gaan ons wassen en aankleden en genieten met volle teugen van een lekker tasje koffie bij het ontbijt. Rond 9.00 u zetten we ons mobiel huis in gang richting zuiden. Het miezert een beetje maar naarmate we verder rijden, wordt het weer hoe langer hoe beter. De hemel klaart op en we kunnen onderweg genieten van een picknick aan de rand van de weg. De rit wordt ook fantastisch mooi. We rijden langs spectaculaire uitzichten op de West Coast. Achter elke bocht volgt een nog mooier uitzicht. De hemel is ondertussen helemaal blauw en een stralend zonnetje maakt het allemaal nog fantastischer. Rond 15.00 u komen we aan in Punakaiki, een stadje aan de westkust dan vooral gekend is voor zijn Pancake Rocks. Door afzettingen, opstuwingen en erosie lijken de rotsen hier allemaal op een stapeltje pannenkoeken (vandaar ook de naam a ja). Het is laag tij en jammer genoeg kunnen we dus niet genieten van het machtige geweld van de zee die hier in de inhammen tussen de rotsen tekeer gaat. Niettemin, het is zeker en vast de wandeling waard. De natuur geeft hier weer een geweldig stukje van haar kunnen prijs.
We besluiten om verder te rijden naar Greymouth en daar een campingsite te zoeken. We belanden op South Beach, net ten zuiden van Greymouth en genieten van een lekker aperitiefje in het zonnetje. Snel wat koken in de keuken en na de afwas in onze camper besluiten we nog een avondwandeling langs het strand te maken. Jammer genoeg hangen er teveel wolken voor een mooie zonsondergang.
Net terug in onze camper verbouwen we onze dining room opnieuw tot slaapkamer en het begint stilaan te regenen. Wat een timing! Tijd dus om morgen weer eens verder te trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten